Umów się na bezpłatną
konsultację

Zorganizowaliśmy Festiwal Je Się Na Manu

Je Się Na Manu – to nowa odsłona Manu Food Fest, czyli popularnego festiwalu kulinarnego dla gości Manufaktury. Je Się Na Manu zdobyło serca i podniebienia łodzian, zebrało wiele pochlebnych recenzji. Za kreację i komunikację festiwalu odpowiedzialny był zespół agencji.

Festiwal zaplanowany na trzy tygodnie września.  Co ważne - każdemu przypisany był inny kojarzący się z jesienią kolor. Restauracje Manufaktury przygotowywały w trakcie festiwalu  po dwa dania z wykorzystaniem składników sezonowych. Od początku chodziło o to, aby formuła festiwalu oparła się na modzie na kuchnię sezonową i lokalną, czyli gotowanie z wykorzystaniem składników dostępnych na targowiskach w danym sezonie.  
Goście Manufaktury mogli zatem delektować się daniami z tygodni: czerwonego, pomarańczowego i brązowego. Zadaniem mistrzów kuchni z restauracji było wykonanie dań, odpowiadających kolorem danego tygodnia. Cele jakie chcieliśmy osiągnąć: urozmaicenie oferty dla stałych klientów restauracji oraz przyciągnięcie smakoszy z całego miasta. Goście dopisali, zaś sporo z dań zyskało aprobatę łodzian i pozytywne recenzje.